Najčešće postavljana pitanja

Kako određujete nivo znanja?

Ukoliko ste ranije učili neki strani jezik naši visoko kvalifikovani profesori će na osnovu usmenog testiranja odrediti vaš nivo znanja. Testiranje možete zakazati kod sekretara u bilo kom trenutku u toku školske godine i ono je BESPLATNO i ne obavezuje na upis.

 

Kolike su grupe?

Naše grupe imaju 4-8 polaznika, što je najoptimalniji broj za efikasan rad na času.

Takođe imamo i mogućnost čarter kurseva gde je broj polaznika 2 ili 3 i na kojima se za manji broj časova efikasno prelazi veća količina gradiva.

 

Šta je uračunato u cenu kursa?

U cenu kursa ulazi broj časova predviđen ugovorom, najčešće 2 puta sedmično u trajanju od 45, 60 ili 90 minuta u zavisnosti od nivoa. Uračunati su redovni testovi, kojima se proverava napredovanje polaznika, report cards-izveštaj koje pokazuju napredovanja svakog učenika ponaosob i koje se roditeljima šalju na mesečnom nivou,  i završni ispit koji se sastoji od pismenog i usmenog dela. Svake nedelje imamo i 60 minuta konsultacija koje su BESPLATNE.

 

Koje udžbenike koristite?

Koristimo najsavremenije, pažljivo odabrane udžbenike najuglednijih engleskih, italijanskih, nemačkih i španskih izdavača.

 

Da li mogu da menjam unapred dogovorene termine nastave /otkazujem časove?

Cena kursa se formira na osnovu interesovanja polaznika. Termini se dogovaraju  pre početka kursa i nisu podložni izmenama. Individualni i čarter časovi se mogu otkazati najkasnije 24 sata pred njihov početak uz obavezu nadoknade u roku od nedelju dana.

 

Šta se dešava ako propustim čas?

Ukoliko propustite čas, za vas su dostupne konsultacije svake nedelje u trajanju od 60 minuta i to potpuno besplatne.

 

Da li mogu da se upišem nakon početka kursa?

Da, ali prvo se morate testirati kako bismo videli na kom ste nivou znanja i veština i da li je moguće da se uključite u grupu u datom trenutku. Znanje polaznika može biti takvo da bez problema mogu da se uključe u nastavu i nakon što je kurs odmakao. Ovo nije čest slučaj, ali naše višegodišnje iskustvo i način procene predznanja polaznika nam omogućavaju da procenimo koja je prava opcija za tebe. Tu su i konsultacije na kojima se može proći gradivo koje su u grupi prethodno odradili. Ako pak niste zadovoljni, tu smo da razmotrimo i predložimo alternativne opcije za učenje. Zadovoljstvo polaznika nam je veoma važno.

Koje su obaveze učenika a koje škole?

Učenici na početku kursa potpisuju Ugovor u kojem je naveden predviđeni  fond časova, njegova cena, kao i dinamika plaćanja. Škola je u obavezi da ispuni dogovoreni fond časova u prethodno dogovorenim terminima.

 

Koje je najranije doba za početak učenja jezika?

Mi smatramo da je najbolje doba za upisivanje kursa jezika predškolski uzrast, kada vaše dete napuni 5 godina.

 

Da li nastava prati školsko gradivo?
S obzirom na male grupe nastava u školi ide ispred onoga što se radi u osnovnim i srednjim školama, a ukoliko se i dogodi da dođe do neslaganja nastavnih jedinica ili da su polazniku potrebna dodatna objašnjenja, profesor će mu ih uvek pružiti bilo u okviru časa ili na konsultacijama.

 

Zašto smo baš mi pravi izbor?

Zato što imamo dugačku tradiciju. Zato što je našu školu uspešno završilo na hiljade polaznika. Zato što se jezik uči isključivo na stranom jeziku, bez upotrebe srpskog. Zato što su nam najbitniji kvalitet i vaše zadovoljstvo. Zato što imamo veoma kvalitetne predavače, pune entuzijazma. Naš tim profesora filologije je dodatno obučen za primenu posebnih metoda u procesu učenja zbog kojih polaznici škole jezika Lingo postižu izuzetne rezultate prilikom testiranja za međunarodne sertifikate zbog čega smo zvanični sertifikovani saradnici Britanskog Saveta u Beogradu.Organizujemo pripreme za polaganje FCE, CAE, CPE, TOEFL, IELTS i Cambridge ispita za sve naše polaznike u Čačku i okolini, za koje smo zvanični centar za pripremu kandidata.

U svetu globalne komunikacije stalno se povećavaju zahtevi za poznavanjem stranih jezika, što je škola LINGO odavno prepoznala. Uspešno sarađujemo sa Italijanskim centrom za kulturu, Gete institutom, Institutom Servantes i Britanskim Savetom. Tako smo i postali sertifikovani saradnik Britanskog saveta u Beogradu, kao centar za pripremu ispita. Naročito se ponosimo činjenicom da je prolaznost naših učenika na visokom nivou, što je najveća zvanična potvrda metode našeg rada.

Zbog toga što garantujemo za ono što vam nudimo!